top of page

7 koraka kako izabrati savjetnika

U ovom postu govorit ćemo o odabiru savjetnika. Većinu puta skloni smo odabrati prijatelja, kolegu ili općenito nekoga koga znamo ili nam je netko blizak preporučio. Ovdje govorimo o odabiru potpuno nepoznate osobe.

Odabir savjetnika je poput odabira novog zaposlenika.

1. Odlučite trebate li zaista vanjskog savjetnika ili interno možete zadužiti nekog od djelatnika da izvede trening. Važno je da tu odluku razmotrite na početku kako ne biste uzalud izgubili energiju i vrijeme oko postupka.

2. Definirajte problem treninga kojeg želite da savjetnik riješi. Iznesite što točno želite i vremenski okvir u kojem želite da bude izvršeno. Nadalje, važno je da točno definirate rezultat treninga – ono što želite da bude vidljivo.

3. Definirajte koje vještine treba imati savjetnik (određenu edukaciju, posebno iskustvo, i sl.)

4. Uzmite u obzir koji radni stil i osobnost savjetnika će se uklopiti u vašu organizaciju jer ako sudionici treninga ne osjete ugodnu nenametljivu atmosferu, sudjelovat će aktivnije i rezultati će biti uspješniji.

5. Odredite koliku najvišu cijenu možete izdvojiti, u skladu s važnošću treninga.

6. Odaberite kandidata preko preporuka ili na temelju rezultata koje možete naći na internetu (objave u medijima, sudjelovanje u javnim događajima).

7. Ocijenite savjetnikov rad tražeći povratnu informaciju od sudionika i samog savjetnika. Ukoliko je rezultat treninga uspješan neka vam bude primjer u kojem smjeru treba ići vaša organizacija.

Novi post
Arhiva
Tagovi
Pratite nas
  • Facebook Basic Square
bottom of page